Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sollicitatieformulieren

Eenvoudig een uniek formulier voor iedere vacature

Waarom zou je voor iedere vacature hetzelfde sollicitatieformulier gebruiken? Misschien wil je graag een motivatie ontvangen voor vacatures waarop je veel reacties verwacht. En wil je juist de drempel verlagen voor moeilijk vervulbare posities. Met Ubeeo gebruik je eenvoudig een uniek formulier voor iedere vacature. Je kunt zelfs per vacature specifieke vragen toevoegen, zonder hulp van ons of jouw webbouwer.

Drie tips voor slimmere formulieren

Een slim sollicitatieformulier sluit goed aan op de vacature die je wilt vervullen. Met drie van onze tips leidt het formulier veel makkelijker en sneller tot de gewenste kandidaat.

1. Killer questions

Heb je de vacaturetekst zorgvuldig opgesteld, maar ontvang je toch veel sollicitaties die niet aan het profiel dat je zoekt voldoen? Gebruik killer questions helemaal vooraan in het formulier.

2. Scoringsvragen

Wil je nog niemand uitsluiten, maar het jezelf wel makkelijker maken om te kiezen? Gebruik scoringsvragen. Dat zijn vragen met een score per antwoordmogelijkheid.

Zoek je bijvoorbeeld iemand met het liefst veel ervaring? Vraag kandidaten naar het aantal jaren ervaring. Scoor de antwoorden verschillend, zodat kandidaten met meer ervaring extra aandacht krijgen als je moet kiezen wie je wilt uitnodigen.

3. Multisectie-formulier

Stel meerdere meerdere secties in als je een lang sollicitatieformulier gebruikt. Door per sectie te vragen naar persoonlijke gegevens, werkervaring en bijvoorbeeld een motivatiebrief en een cv houd je het overzichtelijk voor de kandidaat.

Haakt een kandidaat na één van de secties in het formulier af? Dan stuur je hen eenvoudig een herinnering, om ze te motiveren de sollicitatie alsnog af te maken.

Moeten kandidaten bijvoorbeeld een rijbewijs hebben? Stel in dat kandidaten niet verder kunnen als ze invullen dat ze geen rijbewijs hebben. Beperk de reacties tot interessante kandidaten, die passen bij het profiel dat je zoekt.