Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inclusief werven

Voor een eerlijk sollicitatieproces zonder discriminatie.

Wie kan er tegen gelijke kansen op de arbeidsmarkt zijn? En discrimineren klinkt direct zwaar.
Discriminatie is verboden op basis van artikel 1 in de grondwet. Toch gebeurt het, al is dat vaak onbewust. Met Ubeeo kun je echt inclusief werven. Organiseer een eerlijk sollicitatieproces, zonder discriminatie.

Inclusief werven met Ubeeo

Ubeeo is helemaal ingericht op inclusief werven. Schrijf inclusieve vacatureteksten, laat kandidaten anoniem solliciteren en selecteer op basis van competenties in plaats van een cv. Met Ubeeo match je kandidaten op basis van wat ze kunnen.

Dankzij koppelingen met Textmetrics en Cortexter schrijf je voortaan inclusieve vacatureteksten. Controleer ze op discriminerende factoren, zoals het taalniveau dat een drempel kan opwerken of het gebruik van ‘hij’ of ‘zij’ in een vacaturetekst.

Laat kandidaten anoniem solliciteren, voor een eerlijke kans. Kijk bewust niet naar een voornaam, achternaam, geslacht of leeftijd tot en met de screeningfase. Dat levert onderaan de streep de beste kandidaten op.

Match kandidaten op basis van wat ze kunnen, in plaats van een cv. Stel competentievragen, gebruik online assessments of ontdek met artificial intelligence (AI) aan de hand van geschreven teksten wat kandidaten te bieden hebben.

Oo – 3

Wat levert inclusief werven op?

Steeds meer organisaties zetten nadrukkelijker in op inclusief werven. Dat levert ze allerlei voordelen op, zoals extra innovatie, marktreflectie en talentoptimalisatie. Bovendien geldt vanaf 2024 de Wet Toezicht Gelijke Kansen bij Werving & Selectie. De werkwijze voor werving en selectie moet aantoonbaar arbeidsdiscriminatie voorkomen.

Combineer ons frisse webdesign met een naadloze integratie.

Oo – 1

Meer dan een paar vinkjes

Inclusief werven is bij Ubeeo meer dan een paar vinkjes. Wij helpen klanten niet te voldoen aan een quota, maar werken vanuit een andere visie en denkwijze. We streven naar werving en selectie die een evenwichtige afspiegeling van de samenleving vormt. Bij ons staan gelijke kansen, respect en waardering centraal.

Oo

Weg met onbewuste vooroordelen

Inclusief werven is belangrijk, maar ook een uitdaging voor het menselijk brein. Onbewuste discriminatie vraagt om slimme oplossingen, die rekening houden met natuurlijke psychologische processen. Ubeeo omzeilt vooroordelen vanuit persoonlijke ervaringen, culturele normen en maatschappelijke invloeden.