Zoek
Sluit dit zoekvak.

Digitale toegankelijkheid (WCAG)

Voor iedereen toegankelijk dankzij duidelijke richtlijnen.

Wie de tekst van een vacature niet kan lezen kan niet op de functie solliciteren. Digitale toegankelijkheid voorkomt dat beperkingen of afhankelijkheden invloed hebben op de kansen van kandidaten. Met Ubeeo voldoe je automatisch aan de WCAG, dus hoef jij je geen zorgen te maken over digitale toegankelijkheid.

Wat verplicht de WCAG?

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Het zijn de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Een reeks aanbevelingen garandeert dat websites, apps en andere digitale inhoud toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook voor iedereen met een beperking.

Alle inhoud moet waarneembaar zijn voor alle gebruikers. Dat geldt zelfs voor iemand die blind is of een andere zichtbeperking heeft. Dus staat er informatie in een afbeelding? Dan is het belangrijk om dat ook voor iedereen waarneembaar te maken.

Alle gebruikers moeten alle elementen op de website of in een app kunnen bedienen. Gebruik daarom duidelijke invoervelden en knoppen. Dat geldt zelfs voor gebruikers die geen muis kunnen bedienen en dus hun handen gebruiken.

De informatie en interactie op een webpagina en in een app moeten voor alle gebruikers begrijpelijk zijn. Dat geldt voor de structuur, de navigatie en de naamgeving van gebruikte elementen.

Webpagina’s en apps moeten informatie en interactie robuust aanbieden. Dat betekent dat dit in verschillende browsers en met hulpapparatuur voor mensen met beperkingen hetzelfde moet werken.

Oo – 3

Waarom zijn WCAG-richtlijnen belangrijk?

We leven in een digitale samenleving. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot alle informatie en diensten. Daarnaast kan digitale toegankelijkheid eraan bijdragen om meer kandidaten aan te trekken.

Al jouw jobmarketing regel je vanuit Ubeeo

Oo – 1

Wettelijk verplicht in Nederland

De Wet Digitale Toegankelijkheid verplicht alle overheidsorganisaties om hun website(s) en app(s) digitaal toegankelijk te maken volgens de WCAG-richtlijnen. Bovendien moeten overheidsorganisaties een toegankelijkheidsverklaring publiceren, waarin ze uitleggen hoe ze voldoen aan de eisen. Met Ubeeo voldoet jouw organisatie automatisch aan de richtlijnen.

Oo

100% WCAG-score met Ubeeo

De sollicitatieformulieren en het kandidatenportaal in Ubeeo voldoen 100% aan de WCAG-richtlijnen. Dat hebben we laten testen door de Stichting Accessibility. We kregen de hoogst mogelijke score. Ons rapport geldt bovendien als bewijsvoering voor overheidsorganisaties.

Niveau
A
AA
Waarneembaar
100%
100%
Bedienbaar
100%
100%
Begrijpelijk
100%
100%
Totaal
100%
100%