Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitnodiging sollicitatiegesprek: met voorbeeld voor iedere stap

Je wilt kandidaten die solliciteren de beste Candidate Experience bieden. Met aandacht, door duidelijk te communiceren en ze op de hoogte te houden van de voortgang. Als je ze helaas moet afwijzen en natuurlijk als je ze wilt uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

In 3 stappen uitnodigen voor het sollicitatiegesprek

Er moet waarschijnlijk nog wel het één en ander gebeuren, voordat jullie met elkaar om tafel kunnen. Toch is het belangrijk om meteen een bedanktekst te laten zien. En daarna een ontvangstbevestiging te sturen, vooruitlopend op de daadwerkelijke uitnodiging als bevestiging van het sollicitatiegesprek. Zorg er in 3 stappen voor dat je de kandidaat op een betrokken en persoonlijke manier uitnodigt voor het sollicitatiegesprek:

  • Bedank meteen op de pagina
  • Stuur een ontvangstbevestiging per e-mail
  • Nodig uit voor het sollicitatiegesprek

Bedanktekst op de pagina

Je wilt de kandidaat meteen laten weten dat de sollicitatie binnen is gekomen. En sterker nog, dat het gelukt is om die online door te geven en dat de pagina gesloten kan worden. Pas als de kandidaat daar een bevestiging van ziet is duidelijk dat het is gelukt, en dat de taak voltooid is.
Tip: de bedanktekst op de pagina biedt de eerste mogelijkheid om in de huisstijl van jouw organisatie te communiceren. Belangrijk, om alvast een tipje van de sluier op te lichten, zodat de kandidaat ervaart of er cultureel sprake zal zijn van een match.

Ontvangstbevestiging per e-mail

Na de bedanktekst op de pagina heb je in de ontvangstbevestiging meer ruimte om belangrijke informatie te vermelden. Je kunt kort uitleggen over de sollicitatieprocedure en wanneer de kandidaat een reactie van je kan verwachten.

Tip: bied de mogelijkheid om te reageren. Dat is veel persoonlijker dan een no reply-mailtje. En handiger bovendien, omdat de kandidaat je meteen iets kan vragen als er nog wat onduidelijk is. Onderteken de e-mail met jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Uitnodigingsbrief voor de sollicitatie (met voorbeeld)

De uitnodiging voor het sollicitatiegesprek bevat natuurlijk alle belangrijke praktische informatie. Bovendien is het opnieuw een moment om met de tone-of-voice te laten zien hoe je als organisatie communiceert als je het sollicitatiegesprek wilt bevestigen. Vermeld in ieder geval de volgende informatie:

  • Datum en tijdstip van het gesprek (of mogelijkheid tot online inplannen)
  • Adres van de locatie
  • Naam van gesprekspartner(s)
  • Contactgegevens
  • Eventueel: informatie over reiskosten

Gebruik de tekst hieronder om de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek te bevestigen met een voorbeeld.

Meer weten?

Gebruik maken van een sterke uitnodiging voor een sollicitatiegesprek? Of benieuwd naar de rest van ons ATS? Neem contact met ons op, we horen graag van je.