Search
Close this search box.

Wat is cv parsing?

Cv parsing software zorgt voor het automatisch verwerken van gegevens uit een cv. Een sollicitant kan hierdoor zijn gegevens veel sneller invoeren; hij hoeft niet elk veld van het sollicitatieformulier afzonderlijk in te vullen. Ubeeo ATS heeft een parsing module.

Parsing betekent ‘ontleden’ en dat is ook eigenlijk wat er gebeurt. Het parsen van een cv betekent dat de informatie die in een cv staat, wordt ontleed en daarna automatisch en op de juiste plek wordt opgeslagen in het recruitmentsysteem. Dit begrijpend lezen door het systeem -ook wel semantische analyse genoemd- wordt in Ubeeo ATS op verschillende manieren toegepast.

De data uit het cv wordt door parsing direct omgezet naar een gestructureerd kandidatenprofiel in het recruitmentsysteem. De recruiter heeft daardoor al direct veel informatie over de kandidaat in het systeem staan. Het gaat dan niet alleen om de naw informatie zoals naam, adres, woonplaats, e-mailadres, maar ook om de in het cv beschreven werkervaring, vaardigheden en bijvoorbeeld hobby’s. Cv parsing bespaart dus tijd: zowel voor de kandidaat als de recruiter!