Zoek
Sluit dit zoekvak.

ATS met Outlook-integratie: ontdek het beste alternatief

Met IT verwikkeld in een discussie om het ATS te integreren met Outlook? Het zou ontzettend handig zijn om vanuit het ATS Outlook-uitnodigingen te versturen en op die manier afspraken in te plannen, toch? Helaas is de kans klein dat IT het toestaat. Outlook is een core-systeem voor de organisatie, dus het is niet zomaar mogelijk om daar koppelingen mee te maken. Het zou de veiligheid in gevaar kunnen brengen.

Is er dan geen andere manier om uitnodigingen te versturen voor Outlook, Gmail, Apple Mail en andere mailprogramma’s en providers? En wat gebeurt er als kandidaten de afspraak willen afzeggen of verplaatsen, een mogelijkheid die ze in Outlook automatisch hebben? Stel je wilt wél de flexibiliteit, automatische mogelijkheden en slimme oplossingen, maar Outlook wordt niet toegestaan. Wat doe je dan? Bij Ubeeo gebruiken we Cronofy, zodat het allemaal mogelijk is.

Geen integratie met outlook

Je bent niet de enige recruiter die een Outlook-integratie zoekt voor het ATS. Sterker nog, het is een van de vragen die we het meest krijgen van onze klanten. De integratie kunnen we niet bieden, maar we hebben daarvoor gelukkig wel een goed alternatief.

Heeft IT de integratie van het ATS met Outlook afgewezen? Bedenk je dan wat je belangrijk vindt in een alternatief. Bijvoorbeeld de manier waarop je uitnodigingen kunt versturen, als voorstel voor een afspraak met de kandidaat. Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk, op dezelfde manier zoals dat ook gebeurt in Outlook.

Met Cronofy stuur je een uitnodiging, in plaats van een mailtje waarin je zelf een voorstel moet doen voor een datum en een tijd. Of erger nog, voor meerdere data en tijden, zodat de kandidaat daaruit kan kiezen. In plaats daarvan verstuur je een agenda-uitnodiging, die de kandidaat kan accepteren of weigeren. Of waarvoor de kandidaat een alternatief voor kan stellen.

Let op: niet iedereen is zich ervan bewust, maar al die mogelijkheden heeft een kandidaat ook als je een Outlook-integratie zou gebruiken. Ontvangers kunnen Outlook-uitnodigingen accepteren, weigeren of er een alternatief voor voorstellen. Wat dat betreft verandert er niets.

Het alternatief: Cronofy

Cronofy is er speciaal voor organisaties die zo makkelijk mogelijk nieuwe afspraken willen inplannen. Met kandidaten, die je een uitnodiging kunt sturen en daarmee een voorstel kunt doen voor Outlook, Gmail, Apple Mail en andere e-mailprogramma’s en providers.

Benieuwd hoe het werkt? We zetten het stap voor stap voor je op een rij:

  1. Uitnodiging aan kandidaat
    Met Cronofy stuur je eenvoudig een uitnodiging voor een afspraak. Makkelijk te integreren in de diverse e-mailprogramma’s en providers, zodat de kandidaat meer ontvangt dan een mailtje met daarin een voorstel om zelf in de agenda te plaatsen. Slimmer en moderner, dankzij goed gebruik van de technologische mogelijkheden.
  2. Acceptatie, afwijzing of wijziging
    Zowel de kandidaat als de interviewers ontvangen de uitnodiging. Het ligt aan de agenda die gebruikt wordt, welke mogelijkheden dat biedt. De meeste agenda’s bieden drie mogelijkheden: accepteren, afwijzen of een voorstel doen voor een ander moment..
  3. Afspraak gemaakt
    Accepteert de kandidaat het voorstel? Dan is de afspraak gemaakt en staat het bij iedereen op de juiste tijd en datum in de agenda. De makkelijkste manier om een afspraak te maken, in 3 eenvoudige stappen.

En wijzigt de kandidaat of een andere uitgenodigde op enig moment de afspraak? Cronofy stuurt alle betrokkenen automatisch een bericht (of alleen de front-desk als je dat wilt). Zo is iedereen meteen op de hoogte, zonder dat er een wirwar aan mailtjes en berichten ontstaat.

Tip: het kandidaten nog makkelijker maken? Toon ze online een agenda met jouw beschikbaarheid. Om direct een beschikbaar moment te prikken, waarmee je de maximale keuzevrijheid kunt bieden voor jouw kandidaten.

Cronofy is op die manier het beste alternatief voor een Outlook-integratie met het ATS. Met de mogelijkheden zoals jij en kandidaten die ook in Outlook hebben. Net als voor Gmail en Apple Mail, met een veilige en vlekkeloze integratie.

Enthousiast over de mogelijkheden van Cronofy als alternatief voor het ATS met Outlook-integratie? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.