Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente Ede: "Met Ubeeo maken we onze groeiambities waar"

Gemeente Ede ligt in het hart van de Foodvalley. In die regio wordt iedere dag hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Dat sluit naadloos aan op de grote ambities van Ede, als stad en gemeente. 

“Nieuwe medewerkers zijn altijd verbaasd dat we zoveel groter zijn dan ze vooraf denken. We werken aan grote en uitdagende projecten, waarvoor we de beste talenten zoeken. Dat doen we bijvoorbeeld met het Smaakmakers-concept. Daarmee trekken we zoveel mogelijk divers talent aan, omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen op die manier een eigen kwaliteit inbrengt.”

Anouk Meester, Corporate Recruiter bij de Gemeente Ede

Uitdaging

"We wilden binnen drie maanden live"

Om die beste talenten te werven, gebruikt de gemeente het Ubeeo ATS. Daarop viel de keuze tijdens de vorige aanbesteding. “Toen ik begon in mijn huidige functie startte de implementatie en werd de nieuwe ontwikkeld. De website die we gebruikten zou na drie maanden offline gaan, dus we hadden een duidelijke deadline,” vertelt Anouk.

Die deadline gaf vanaf het begin sturing aan het proces. “We vroegen Ubeeo naar de haalbaarheid om binnen drie maanden live te gaan. Barbara (Services Manager bij Ubeeo) en Savanne (Implementatie Consultant bij Ubeeo) gaven aan dat dit kon, maar dat het dan belangrijk was om een strakke planning te volgen. Dat waren we toch al van plan, dus dat sprak ons aan.”

Oplossing

Effectief, duidelijk en klantgericht

De planning, het contact met Ubeeo en de werkwijze maakten Anouk enthousiast over de samenwerking. Ze vertelt: “Al tijdens de kennismaking merkten we dat Barbara en Savanne heel goed wisten wat ze deden. Dat bleek uit hun antwoorden op vragen die we stelden en bij scenario’s en processen die we beschreven. Ze hadden handige voorbeelden en sjablonen beschikbaar. Bovendien hadden we zelf al veel voorbereid, door uit te werken hoe we het graag wilden.”

Vooral de duidelijkheid sprak Anouk enorm aan tijdens het proces. “Tijdens de implementatie nam Ubeeo het voortouw als we dat wensten en was er altijd voldoende ruimte voor onze eigen inbreng.”

Ze herkent die duidelijkheid tijdens de implementatie bovendien terug in de software. “Ook de software werkt heel prettig, omdat het overzichtelijk is. Managers zien bijvoorbeeld alleen de functies die zij nodig hebben.” De gemeente heeft instructievideo’s gemaakt voor nieuwe medewerkers, “maar ik denk dat ze die eigenlijk helemaal niet nodig hebben,” lacht ze.

Ze merkt dat de voordelen gelden voor zowel de interne organisatie als voor sollicitanten. “Het recruitmentproces werkt heel fijn. En als we een keer een technische vraag hebben, stellen we die via de chat, waarna we snel antwoord krijgen van een specialist bij Ubeeo. Andersom ervaren onze sollicitanten een veel eenvoudiger sollicitatieproces. En ze waarderen bijvoorbeeld de SMS die ze ontvangen ter herinnering aan hun afspraak!”

Resultaat

"Maak er de mankracht voor vrij"

Gevraagd naar tips voor andere gemeenten en organisaties, moet ze even nadenken. Anouk vertelt daarna: “Wij hadden een aantal voorbereid, omdat we wisten dat het snel zou moeten. Je kunt dat ook tijdens het proces zelf doen,

Ze wijst bovendien op de onderlinge samenwerking met collega’s binnen de organisatie, net als een goede voorbereiding. “We hadden onze processen en sjablonen redelijk op orde. Daarnaast konden we met meerdere collega’s overleggen, ook met een aantal die al veel langer voor de gemeente werken en de processen goed kennen.” Ze benadrukt hoe belangrijk het is om niet steeds alles met iedereen te moeten overleggen. “Als je vooraf keuzes maakt en daar met een klein team aan vasthoudt, scheelt dat veel tijd.”

Natuurlijk liggen er nog nieuwe wensen op de plank. “We hebben tijdens de implementatie soms keuzes gemaakt om punten later op te pakken. Dat gaan we komende tijd doen. De samenwerking met Ubeeo voelt vanaf het eerste begin heel prettig. Dat is nog steeds zo, dus we kijken uit naar de verdere samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat ze ons zullen helpen om onze groeiambities waar te maken,” besluit Anouk.

 

Nieuws & blog