Zoek
Sluit dit zoekvak.
Justdiggit Ubeeo

Wij willen graag onze CO2 uitstoot compenseren. Maar hoe weten we hoe groot nu eigenlijk onze ecologische voetafdruk is? Hiervoor gebruiken wij Yuki, het boekhoudprogramma wat, op basis van wat wij invoeren, deze afdruk toont in een duurzaamheidsmonitor. Een enorm goede tool voor dit doel van Visma, dat deze data verzameld in SmartTrackers. We kijken uit over de Maas en groene Boompjes aan de overkant hiervan, verder is ons uitzicht vooral stedelijk te noemen. Om duurzaamheid buiten ons leefgebied aan te pakken zullen we buiten onze kantoormuren moeten zoeken. In het beste geval niet alleen door ‘meer bomen’, maar vooral ook door het zoeken naar structurele oplossingen om de aarde leefbaar te houden en vooral ook voor de toekomst beter leefbaar te maken. Echt maatschappelijk verantwoord ondernemen.

We dragen meerdere goede doelen een warm hart toe (Rode Kruis, Oxfam Novib, Roparun, Giro di Kika), maar eentje lichten we graag uit: Justdiggit. Met de steun aan Justdiggit hopen we een stuk bij te dragen aan constructieve oplossingen. Justdiggit werkt daarin veel met lokale partners. Het meest waardevolle wat we kunnen doen is mensen lokaal leren en laten zien hoe zij kunnen bijdragen aan ‘vergroenen’. Door dit juist aan te pakken kunnen deze lessen doorgegeven worden aan volgende generaties. De ideeën en aanpak van Justdiggit spreken ons daarin zeer aan.

Justdiggit.

De droom van Justdiggit: Een groen en koel Afrika in 2030. Met ambassadeurs als Floortje Dessing en André Kuipers weten zij de aandacht voor dit doel goed te trekken. Ubeeo helpt hierin graag mee als partner van Justdiggit. Verduurzaming voor een betere, groene toekomst is een belangrijke pijler voor ons. Justdiggit zet zich in voor vele vergroeningsprojecten en vraagt wereldwijd om bewustzijn voor nature-based solutions. Denk hierbij aan regenwateropvang, het terugplaatsen van bomen en het plaatsen van graszaadbanken. Al deze projecten worden lokaal beheerd en uitgevoerd.

“Samen kunnen we een positief effect hebben op het klimaat.”
Voor die duurzame toekomst maken we ons sterk.