Kandidaten Matchen

Kandidaten vinden met Smart Search & Match

Het matchen van vacatures met kandidaten….dat kan in Ubeeo ATS met de geïntegreerde Smart Search & Match technologie van onze partner WCC. De matchmodule helpt de recruiter om het verborgen talent uit kandidatendatabases naar boven te halen. Het kijkt verder dan de letterlijke zoekwoorden die je intypt en laat je zien wie er het beste matcht met jouw vraag.

 

Slimmer zoeken met kandidaten matching

Hoe vaak gebeurt het dat je als recruiter twee zoekwoorden intypt, geen goed cv vindt en er dan maar gemakshalve vanuit gaat dat de juiste kandidaat er dus niet in zit? En kijk je wel naar de sollicitanten of eigen medewerkers die qua opleiding of ervaring nog maar één stapje van het benodigde niveau af staan? Of je bent op zoek naar een kandidaat die goed Frans spreekt, Java developer is en een HBO Marketing opleiding heeft gevolgd. Dan hoef je de mensen die alleen Frans heten niet te zien…maar ook niet de mensen die matig Frans spreken, mensen geboren op Java en iedereen met het woord HBO in het cv. Dat is vanaf nu verleden tijd. De matching tool kijkt alleen naar relevante informatie: neemt de context mee: de taal Frans, de combinatie HBO & Marketing en Java als vaardigheid.

Match criteria instellen

Voer je match criteria in. Standaard kan je kiezen uit werkervaring, opleidingen, vaardigheden en velden uit het kandidatendossier. Dit kan uitgebreid worden met taalvaardigheid, locatie, geslacht en nationaliteit.

Matchresultaten

De match resultaten worden – net als “Mijn kandidaten” en “Lopende procedures” – gepresenteerd in een XLGrid, de Excel- achtige schermen in Ubeeo ATS. Van daaruit kan je naar het volledige profiel van de betreffende kandidaat, of je bekijkt even snel het tekst-cv.

Ranking

De matchmachine is indrukwekkend snel. De resultaten van je matchopdracht worden vrijwel direct gepresenteerd. Hoe meer sterren er voor een kandidaat staan, hoe beter hij of zij matcht met de door jou opgegeven criteria.

Zien is geloven.

Na het matchen is het mogelijk per kandidaat te kijken wat er exact heeft gematcht.