Flexibel in te richten sollicitatieproces

Uit welke stappen het sollicitatieproces bestaat, bepaal je zelf!

Het sollicitatieproces van de klant is leidend bij het inrichten van Ubeeo ATS. Uit welke stappen het proces bestaat, bepaal je dus zelf. Uitnodigingen, afwijzingen, contactmomenten, een kandidaat overzetten naar een vacature bij een andere afdeling, een assessment of het aanbieden van een arbeidsovereenkomst; alles wordt naar wens ingericht.

 

 

 

 

 

Ontvangstbevestiging in eigen huisstijl

De eerste reactie op een sollicitatie, de ontvangstbevestiging, wordt automatisch verstuurd. De kandidaat ontvangt de email op naam gesteld en mooi opgemaakt in de huisstijl. Daar komt dus geen handwerk meer aan te pas.

Alle processtappen onder 1 knop

De recruiter kan een kandidaat alle verschillende fases van het proces laten doorlopen; uitnodigen voor een gesprek, extra informatie opvragen, afwijzen of aannemen. Alles staat duidelijk gerangschikt onder één knop: de optie-knop waar je de gewenste actie selecteert.

Dit kan per kandidaat, maar je kunt ook een zogenaamde bulk-update doen: meerdere kandidaten tegelijk naar een volgende fase brengen of afwijzen.

 

 

Afwijs-reden selecteren

Je klikt op de actie die je wil gaan uitvoeren, in het scherm dat opent kan je eventueel commentaar toevoegen, je selecteert er bijvoorbeeld interviewdata en interviewers of je geeft er de afwijsreden aan, et cetera. Tenslotte kan je één van de aan die fase gekoppelde standaard emails selecteren, eventueel aanpassen en vervolgens versturen. Alle verstuurde mails en processtappen worden bewaard in het kandidatendossier. De recruiter ziet daar alle informatie van de kandidaat terug.