Kandidaten beheren

Ubeeo heeft gebruiksvriendelijke schermen en diverse tools om kandidaten door het sollicitatieproces te voeren en zo snel de meest geschikte kandidaat te vinden. Je kunt kandidaten verzamelen, ordenen en beoordelen.

Zie alles van een kandidaat in één scherm

In een overzichtelijk kandidatenscherm heb je alle informatie over een kandidaat bij elkaar; het ingevulde sollicitatieformulier, bestanden zoals cv, brief en evt. diploma’s, maar ook lopende procedures en afgesloten procedures. Een soort kandidatendossier dus. Vanuit dit scherm kan je gegevens inzien, toevoegen en vervolgacties nemen, zoals de kandidaat uitnodigen, afwijzen en mailen.

Kandidatenscherm

Werving per vacature in één oogopslag

Wil je weten hoe de werving van een specifieke vacature loopt? Via één klik ga je vanaf de vacature naar een scherm waarin je ziet hoeveel sollicitanten er in de diverse stadia van het wervingsproces zitten. Je kunt de sollicitanten vanuit dit scherm ook verder afhandelen: via een enkele klik kom je bij de bestanden om die nog eens door te nemen en je kunt kandidaten direct verder zetten in de procedure of afwijzen. Werk je liever met een Excel-achtige lijst? Dan kies je voor de andere weergave van deze informatie. Je bepaalt zelf welke weergave het best past bij jouw manier van werken.

Kandidaten laten beoordelen door meerdere mensen

Wil je anderen betrekken bij je beoordeling over kandidaten? In onze software zit de mogelijkheid om selectiecommissies samen te stellen (die natuurlijk steeds anders kunnen zijn). Je geeft de leden toegang tot de kandidaten die voor een bepaalde functie beoordeeld moeten worden. Zij zien dan alle relevante informatie van de kandidaten en kunnen dmv een “duimpje” aangeven of ze positief, negatief of neutraal oordelen over een kandidaat. Jij ziet de resultaten en besluit op basis daarvan met wie je verdergaat in de procedure en wie er afgewezen moet worden. Werk je niet met commissies maar wil je bijvoorbeeld een manager en wat collega’s mee laten kijken? Dan geef je hen tijdelijk toegang tot de map waarin de actieve kandidaten van de vacature opgeslagen worden.

Talentpools maken & kandidaten beoordelen