Recruitment solutions voor elke branche

Voor elke branche een oplossing

Verschillende recruitment solutions? Ja ieder bedrijf is uniek, iedere branche heeft specifieke kenmerken, geen wervingsvraag is precies hetzelfde. Bij een vacature voor een accountmanager vraag je bijvoorbeeld om een rijbewijs, terwijl je bij een vakkenvuller in een supermarkt misschien niet eens om een cv vraagt. Maar hoe kan een recruitmentsysteem dan precies passen? We hebben oplossingen voor o.a. de volgende branches: retail, zakelijke dienstverlening, ICT, onderwijs en onderzoek, bank- & verzekeringswezen.

Functiespecifieke processen

Ubeeo ATS is modulair opgebouwd en biedt een flexibel in te richten proces. Onze recruitment solutions zijn niet “in beton gegoten”: een proces voor vacature A kan andere stappen bevatten dan het proces van vacature B. Je kunt ook verschillende sollicitatieformulieren gebruiken. Voor open sollicitaties vraag je bijvoorbeeld aanvullend om een interessegebied, bij een accountmanager vraag je zeker om een rijbewijs, terwijl je bij een vakkenvuller in een supermarkt misschien niet eens om een cv vraagt.

sollicitatieformulieren

Recruitment solutions voor retail

Bulkverwerking

Bij grote retailketens is vaak sprake van high volume recruitment: grote aantallen vacatures in een bepaalde piekperiode bijvoorbeeld, of standaard veel sollicitanten die je natuurlijk ook allemaal netjes wil afhandelen. Met bulkverwerking in Ubeeo ATS voer je eenvoudig meerdere kandidaten tegelijk door het proces met slechts enkele klikken. Sollicitanten ontvangen dezelfde mail, maar wel met hun eigen, persoonlijke gegevens erin. De recruiter bespaart tijd, maar toch houd je het contact met de sollicitant persoonlijk.

Online screening tools

Maken tests deel uit van de sollicitatieprocedure? Onze recruitment solution heeft koppelingen met diverse testbureaus. Zeker bij honderden kandidaten per vacature, bespaart het veel tijd om de kandidaten met een te lage score automatisch af te wijzen per mail met opgaaf van reden en bijvoorbeeld de testscore.

Multi branding

Sommige retailers voeren meerdere merken. Ubeeo ATS heeft een multibrand module waarmee je recruitmentsites voor meerdere merken of bedrijven maakt. Ieder bedrijfsonderdeel in de eigen huisstijl, met eigen logo, maar toch aan de achterkant werkend met maar één systeem. De communicatie naar kandidaten is ook in de stijl van het merk waar de vacature is.

Meer voor ‘High volume recruitment’

  • Radius search
  • Simpele toegang voor winkelmanagers
  • Mobiel solliciteren (zeker belangrijk bij jonge doelgroep!)
  • DOC2PDF support (sommige winkels kunnen alleen PDF lezen)
  • …en we bieden support aan alle gebruikersgroepen

Retailbedrijven die gebruik maken van onze recruitment solutions zijn o.a. een grootgrutter uit Zaandam en The Sting / Costes.

Recruitment solutions voor onderwijs

Commissies

Ubeeo ATS beschikt over diverse oplossingen die bijzonder geschikt zijn voor recruitment in het onderwijs. Inmiddels hebben we een flink aantal scholen, colleges en universiteiten als klant.

Universiteiten en onderzoeksinstituten gebruiken meestal van samenstelling wisselende selectiecommissies om kandidaten te beoordelen. Via Ubeeo ATS kan een vacaturehouder of recruiter commissieleden uitnodigen, reviewen zij de kandidaat op eenvoudige wijze en houdt de vacaturehouder het totaaloverzicht.

Aanvullende informatie opvragen

Wil je tijdens het sollicitatieproces extra informatie ontvangen van de kandidaat, naast een cv en motivatiebrief? Dan kan je dat ook in een later stadium vragen. De kandidaat upload de informatie in een net opgemaakt formulier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan referenties of aan diploma’s.

Meer voor recruitment in onderwijs

  • Meertaligheid op de werken-bij site en communicatie naar kandidaten (Multi language support)
  • Vacatures direct doorplaatsen op Academic Transfer