Solliciteren via social media

Makkelijk solliciteren via social media

Eén knop waarmee de kandidaat kan solliciteren op verschillende manieren: via LinkedIn, Facebook, cv-parsing of gewoon met het sollicitatieformulier. Dat kan met Ubeeo ATS!

 

Apply with…

De mogelijkheid om te solliciteren via LinkedIn bestaat al een tijd en wordt al sinds 2014 door LinkedIn aangeboden in de vorm van een Profile API. Het zelf inbouwen van deze functionaliteit kost het gemiddelde bedrijf redelijk wat tijd en kennis. Ubeeo biedt daarom een algemene solliciteerknop waarmee zowel via LinkedIn als ook via andere social media kan worden gesolliciteerd. Daarnaast kan er ook nog worden gekozen voor het handmatig invullen van een sollicitatieformulier. Deze eigen apply-with knop is één van de vele mogelijkheden die Ubeeo ATS biedt voor social media recruitment.

Hoe werkt het?

Als kandidaten op deze knop klikken, krijgen zij – afhankelijk van de instellingen bij de klant – de keuze hoe zij hun sollicitatie willen starten. Alle mogelijkheden om te solliciteren staan in één knop: LinkedIn, Facebook, cv-parsing en het sollicitatieformulier.

Wat de knop uniek maakt, is dat alle informatie uit het LinkedIn profiel of Facebook profiel of uit het cv, wordt teruggebracht naar het formulier. De knop maakt solliciteren eenvoudiger voor de kandidaat. De recruiter krijgt toch van elke kandidaat dezelfde soort informatie. Nadat de profielinformatie via Facebook, LinkedIn of cv-extractie is ingeladen, wordt het ingevulde sollicitatieformulier getoond. De kandidaat controleert de gegevens, vult de verplichte velden in die nog niet ingevuld zijn en solliciteert.

Toepassingen

De solliciteerknop, die standaard onderdeel uitmaakt van de Facebook Fanpage, kan worden ingebouwd bij werken-bij sites en intranetpagina’s die direct vanuit Ubeeo ATS gegenereerd worden, maar is ook beschikbaar voor klanten die hun vacatures via een XML-feed in hun CMS laden en werkt ook voor inschrijvingen voor evenementen. De solliciteerknop is zo gemaakt, dat alle teksten en de vormgeving kunnen worden aangepast.