Automatische jobtweets plaatsen

Plaats je vacature op Twitter met Ubeeo ATS

Voor veel organisaties is het gebruik van social media een belangrijk onderdeel van hun werving. Het is voor werkgevers een eenvoudige én goedkope manier om vacatures onder de aandacht te brengen. Dit geldt ook voor het plaatsen van jobtweets via Twitter. En als je werk zoekt, weet je één ding zeker: een vacature op Twitter is ook echt een vacature. Niemand stuurt jobtweets als er geen vacature is.

Consequent en uniform

Sommige recruiters zijn zeer actief op Twitter. Andere juist weer niet. Als organisatie wil je daar eigenlijk niet van afhankelijk zijn. In Ubeeo ATS kan je daarom per soort vacature en account een standaard boodschap instellen. Publiceert een recruiter een vacature op de website, dan wordt er een automatische jobtweet geplaatst op de ingestelde accounts met daarin de standaardtekst en natuurlijk de link naar de vacaturetekst op die website.

Goed gelabeld

#dwwd, #tvoh, #dtv… Bekende voorbeelden van hashtags die je aan je Tweet kan meegeven. Twitter gebruikt deze labels om twitterberichten terug te vinden. Het is dan ook belangrijk dat jobtweets worden voorzien van relevante hashtags, zodat werkzoekenden ze eenvoudig kunnen vinden. Zoek je op vacature ict, dan vind je alle jobtweets die voorzien zijn van deze hashtags. Je kunt Ubeeo ATS zo instellen dat alle jobtweets automatisch worden voorzien van de hashtag #vacature #baan en het vakgebied van de vacature.

Verkleinde links

Als je bericht maar 140 karakters groot mag zijn, is het een beetje zonde om meer dan de helft daarvan te gebruiken voor de link naar de vacature. Om deze links kleiner te maken, wordt gebruik gemaakt van URL verkleiners.

De bekendste en meestgebruikte URL verkleiner is ongetwijfeld bitly. Maar ook bit.ly kan soms uit de lucht zijn. (wist je trouwens dat de .ly de landcode domein van Libie is?!) Wij houden het liever zelf in de hand. Ubeeo heeft daarom een eigen URL verkleiner gebouwd: qck.li [quickly]. Net zo klein, net zo gemakkelijk en minder afhankelijk. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat de onderliggende link in Google Analytics gemeten wordt met Twitter als bron.

jobtweet

 

Automatisch beter vindbaar

Wat veel mensen niet weten: links in twitterberichten wegen mee in de ranking op Google. De jobtweets zorgen er dus voor dat je vacatures automatisch beter te vinden zijn op Google.