Hireserve heet vanaf nu ubeeo lees meer

Social Media Recruitment

Werven via sociale media

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de wijze waarop mensen naar werk zoeken. Naast het delen van persoonlijke berichten en nieuws, gebruiken veel mensen o.a. LinkedIn, Facebook en Twitter om een baan te vinden of om zich op de arbeidsmarkt te oriënteren. Als werkgever en recruiter wil je daarom zichtbaar zijn op sociale media. Ubeeo ATS helpt daarbij.

 

 

Social Media Recruitment: Twitter

In Ubeeo ATS is het mogelijk om automatische jobtweets te plaatsen wanneer je een vacature publiceert op internet en/of intranet. Jobtweets kunnen worden voorzien van de hashtag #vacature #baan en het vakgebied van de vacature. Omdat je bericht maar 140 karakters groot mag zijn, worden links automatisch verkleind d.m.v. onze eigen URL verkleiner: qck.li (quickly). Links in Twitterberichten wegen mee in de ranking op Google. Jobtweets zorgen er dus ook gelijk voor dat je vacature beter vindbaar is op Google

Automatische jobtweets

Facebook vacature app

Facebook is het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld. Hierom biedt Ubeeo ATS een directe integratie van het met Facebook. Met de Facebook vacature app plaats je vacatures snel en gemakkelijk vanuit Ubeeo ATS op je bedrijfspagina. De zoek- en filterfunctie is naar eigen wens in te richten. Kandidaten kunnen de vacatures delen, doorsturen en/of direct solliciteren door gebruik te maken van bestaande gegevens vanuit LinkedIn of een cv-document.

Facebook vacature app

 

Solliciteren & inloggen via social media

Ubeeo ATS biedt een slimme solliciteerknop waarmee informatie uit een LinkedIn profiel of Facebook profiel automatisch wordt omgezet naar het sollicitatieformulier. De sollicitant hoeft alleen de gegevens in het sollicitatieformulier te controleren en kan de sollicitatie direct versturen. Vervolgens is het mogelijk om  in te loggen met LinkedIn of Facebook in het kandidatenportaal; hier kan de sollicitant zijn sollicitatieprocedure volgen en persoonlijke gegevens aanpassen. De solliciteerknop, die al standaard onderdeel uitmaakt van de Facebook Fanpage, kan ook worden ingebouwd in werken bij-sites.

Sollicitatieknop

 

Vacatures doorsturen via AddThis

Met AddThis geef je bezoekers van je werken-bij site, de mogelijkheid om vacatures door te sturen of te ‘liken’ via zogenaamde share of like-buttons. AddThis is een social bookmarking plugin die geïntegreerd kan worden in een recruitmentsite. De plugin is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en beschikt over koppelingen met meer dan 300 netwerk en bookmark sites. Google+, Facebook, Twitter en LinkedIn zijn hiervan de meest bekende. Zo zijn er allerlei manieren om aan social media recruitment te doen zonder dat het de recruiter veel tijd kost. De AddThis knoppen zijn uiteraard ook beschikbaar voor de mobiele recruitmentsite.