SMAC: Social, Mobile, Analytics, Cloud

SMAC staat voor Social, Mobile, Analytics, Cloud: SMAC wordt momenteel gezien als het meest innovatieve IT-model waarbij sociale, mobiele, analyse- en cloudtechnologieën elkaars werking onderling versterken.

SMAC is de nieuwe naam voor iets dat we al lang waren

Voordat we bij Ubeeo überhaupt ooit van de afkorting SMAC gehoord hadden, voldeed onze recruitment software er al aan. Het beschikt over sociale tools, werkt op mobiele apparaten, biedt allerlei analysemogelijkheden en is beschikbaar via de cloud.

Het SMAC model is gebaseerd op de steeds groter wordende behoefte van mensen aan functionaliteit, flexibiliteit en gebruiksgemak: Altijd online, elkaar makkelijk kunnen bereiken, achtergrondinformatie kunnen zoeken, wijzer worden en groeien door samenwerking en gegevensanalyse, mobiele toegang tot zakelijke data… en dat geldt natuurlijk ook voor recruitment. Door slim gebruik te maken van al deze gecombineerde elementen, kun je mogelijk de productiviteit verbeteren.

Social Media Recruitment

Social media vormen steeds vaker het eerste ‘point of contact’. Daar moet je dus aanwezig zijn. Het automatisch kunnen doorplaatsen van vacatures op netwerksites is dan ook een standaardonderdeel van onze recruitment software. Ook is het van groot belang om in het ATS dat je gebruikt, precies te kunnen meten waar je kandidaten vandaan komen. Door te weten welke bron de beste kandidaten oplevert, kun je je arbeidsmarktcommunicatie zo goed mogelijk organiseren. Ubeeo ATS combineert met diverse social media integraties en analytics tools het social en analytics aspect van SMAC.

Werven via social media

smac - Social Media Recruitment

Mobile Recruitment

Of je ‘werken-bij site’ er nu wel of niet klaar voor is; potentiële kandidaten bekijken de recruitmentsite echt op hun smartphones en tablets. Ubeeo biedt daarom de optie om een voor mobiel geoptimaliseerde carrièresite te maken die compleet in lijn is met de gewenste (huis)stijl. Bezoekers kunnen vacatures delen met anderen en solliciteren met behulp van hun social media profiel of met een in Dropbox opgeslagen cv. Zo wordt mobile-recruitment social-recruitment en vise versa. Voor mensen die geen dropbox cv of social media profiel hebben, bieden we de mogelijkheid om via een kort formulier op de smartphone te solliciteren. Na het verzenden van het formulier, ontvangt de sollicitant in zijn mail een melding waarmee hij de sollicitatie via zijn computer af kan maken (lees: documenten op kan sturen of een meer uitgebreide vragenlijst invullen). Ubeeo is de momenteel de enige ATS-leverancier die software biedt met volledige sollicitatie-functionaliteit voor mobiel en tablet. Het mobiele aspect van SMAC is dus goed geregeld.

Mobiel solliciteren

Analytics: laat de data voor je werken

In Ubeeo ATS wordt veel data opgeslagen over kandidaten, vacatures en sollicitatieprocedures. Met behulp van slimme matching technologie kan worden gekeken welke kandidaten geschikt lijken voor een bepaalde functie. Ook kan je zien, welke bronnen de beste kandidaten leveren voor een bepaalde functie en van welke bron de kandidaten bijvoorbeeld nooit de eerste interviewronde halen. Alle data die in Ubeeo ATS wordt opgeslagen, is er door middel van rapportages weer uit te krijgen. Via Google (Universal) Analytics kan je eindeloos informatie terugvinden over het gedrag van bezoekers op je site. Door al die informatie te gebruiken, ben je in staat om continu je arbeidsmarktcommunicatie aan te scherpen. Ubeeo biedt volledige integratie met Google Analytics en Google Universal Analytics. Alle opgeslagen data kun je overzichtelijk uitdraaien in lijsten, tabellen of grafieken.

Analytics & Rapporteren

SMAC - google universal analytics

Werken vanuit de cloud

Het voordeel van werken vanuit een cloud (via internet) is dat het kostenbesparend is en flexibel. De meeste bedrijven beheren nu niet meer zelf alle hardware en software, maar besteden dat uit. Het beheer wordt dan verzorgd door een ervaren leverancier, de infrastructuur is gemeenschappelijk, upgrades worden automatisch uitgevoerd en de schaal kan gemakkelijk worden aangepast. Ubeeo ATS draait in een dedicated cloud in het UK datacenter van Interoute. Zij zijn door Gartner aangewezen als ‘Leader” in het Magic Quadrant for Cloud Enabled Managed Hosting. Om leader te zijn, moet je hebben bewezen dat je een stabiele partij in het desbetreffende marktsegment bent. Daarnaast onderscheiden leaders zich doordat zij regelmatig innoveren op basis van hun bestaande producten. Deze C van Cloud maakt SMAC compleet.

Onze cloud service

SMAC - cloud ATS