Koppelingen met andere systemen

Eindeloze integratiemogelijkheden

Samenwerken met partners en het bouwen van integraties met andere systemen verrijkt onze recruitment software en verhoogt het gebruikersgemak. Je voorkomt zo bijvoorbeeld dubbel werk of het steeds opnieuw moeten inloggen in weer een ander systeem. Er komen steeds nieuwe koppelingen bij. Stel dat je klant wordt en je wilt bijvoorbeeld vacatures posten op een jobboard dat nog niet aangesloten is op Ubeeo ATS, dan kunnen we die koppeling maken.

Multimedia
Twitter
Facebook
LinkedIn

Interviews & Tests
Flipbase

LTP
Harver
PiCompany

Software
Exchange
Wordpress

Oracle Peoplesoft
AFAS
SAP
RAET

 

Analytics tools
Business Objects
Qlik

Google Analytics

Social Media koppelingen

Sociale media zijn voor veel werkgevers belangrijke kanalen voor het vinden, binden en boeien van kandidaten. Ons recruitmentsysteem Ubeeo ATS biedt daarom diverse social-media koppelingen voor een geïntegreerde aanpak: Plaats vacatures direct door op relevante social media-kanalen of geef kandidaten de optie om vacatures door te sturen en te solliciteren met een LinkedIn of Facebook profiel.

Social Media Recruitment

Jobboards

Heb je als bedrijf contracten met bepaalde jobboards, dan betekent dat meestal dat je een vacature meerdere keren in moet voeren: in je eigen recruitmentsysteem en in het jobboard. Wij hebben in Ubeeo ATS een zogenaamde jobposter gebouwd, waardoor je in het backoffice alleen hoeft aan te vinken waar je de vacature wilt plaatsen en het wordt geregeld. Dat scheelt dubbel werk!

Jobposter

Online interviews

Het houden van online interviews, waarbij de kandidaten vooraf gestelde vragen via video beantwoorden of een kort filmpje van zichzelf kunnen meesturen als toelichting van een cv, verrijken het profiel van een kandidaat. Zo’n filmpje kan een goed alternatief zijn voor een telefonische screening of een mooie aanvulling op de selectieprocedure. Ubeeo ATS heeft koppelingen met verschillende partijen die in die markt actief zijn. Zo kan Flipbase bijvoorbeeld geïntegreerd worden in het sollicitatieformulier voor bepaalde functies.

Online Testen

Maken online tests of assessments deel uit van het sollicitatieproces? We hebben met een aantal testbureau’s een integratie, waardoor de tests via ons recruitmentsysteem aangevraagd kunnen worden en de resultaten ook automatisch in het kandidatendossier worden opgeslagen. Sterker nog, wil je aan de uitslag van de test een bepaalde actie verbinden, zoals uitnodigen voor een vervolggesprek of juist een afwijzing, dan kan dat ook ingesteld worden. De kandidaat krijgt dan een nette gepersonaliseerde mail en de status wordt in het systeem bijgewerkt.

Koppelingen met HR systemen

Een koppeling met een HR systeem, biedt de mogelijkheid om medewerkersgegevens en vacature-aanvragen uit te wisselen, maar ook gegevens over de organisatiestructuur. Als zo’n koppeling gebouwd is, kan je daarmee bijvoorbeeld:

  • managers automatisch toegang geven tot het backoffice
  • single sign-on toegang instellen tot backoffice en intranet
  • een geïntegreerd proces opzetten van vacature-aanvraag tot vacatureplaatsing
  • nieuwe medewerkers aanmelden in het HR systeem waardoor je gegevens niet dubbel hoeft in te voeren

Agency portal

Werk je voor de invulling van vacatures regelmatig samen met werving & selectiebureaus en uitzendbureaus, dan kan het handig en tijdbesparend zijn om gebruik te maken van de module ‘Agency portal’. Preferred suppliers krijgen toegang tot het recruitmentsysteem. Via de agency portal informeer je bureaus over nieuwe vacatures en zij leveren kandidaten aan via een speciaal formulier. De data komt in Ubeeo ATS terecht. Zo beheer je alles op één plek, kan je de resultaten van de bureaus goed zien en vergelijken. En je hoeft niet alle cv’s die zij aanleveren handmatig in te voeren

Rapporteren: Analytics & BI Tools

In het recruitmentsysteem komt al snel veel waardevolle data te staan. Door bijvoorbeeld te meten welke bronnen effectief zijn voor wat voor soort vacatures, wat doorlooptijden zijn, welke kosten je maakt per vacature, leer je de markt en de effectiviteit van je eigen proces steeds beter kennen.Daardoor kan je de arbeidsmarktcommunicatie indien nodig bijsturen. Onze recruitment software biedt een behoorlijke set standaard rapportages en een tool om zelf rapportages te bouwen, in te plannen en desgewenst door te sturen. Wil je een stap verder? We kunnen Ubeeo ATS integreren met diverse Business Intelligence producten (BI-tools) waardoor je de data weer kunt geven in duidelijke grafieken en tabellen. Die zijn in één oogopslag helder en je kunt erin doorklikken om meer details te zien. De ideale oplossing voor probleemanalyses en managementrapportages!

Analytics & Rapportages