Employer Branding

Employer Branding is van wezenlijk belang als je op zoek bent naar nieuwe medewerkers. Het helder overbrengen van het employer brand (het werkgeversimago) vormt een belangrijke eerste stap bij het vinden van de juiste kandidaten. Een goede eerste indruk van de bedrijfswaarden, cultuur en collega’s is voor kandidaten belangrijk. Ze willen immers weten of zij wel (of juist niet) bij een organisatie passen. De werken-bij site en overige wervingskanalen vormen de basis van je employer brand. Ubeeo ATS kan daar veel voor betekenen!

De werken-bij site op maat gemaakt

De werken-bij site vormt vaak het centrale punt van de werving, meestal is het bekijken van die site één van de eerste stappen die potentiële kandidaten nemen. Het is daarmee bepalend voor het imago van je organisatie als werkgever; de employer brand. Een goed verzorgde en gebruiksvriendelijke werken-bij site is essentieel. Ga je een recruitmentsysteem gebruiken, dan moeten er bepaalde zaken aan die werken-bij site toegevoegd worden. Denk aan lijsten met vacatures en eventuele kenmerken erbij, er moet een sollicitatiebutton of iets dergelijks komen,een formuliertje worden getoond, misschien wil je wat info over de recruiter laten zien. Wij maken gebruik van technieken en werkwijzen die zorgen voor een naadloze aansluiting van de (corporate) website of werken – bij site met Ubeeo ATS. Vindbaarheid van vacatures, het creëren van een positieve ‘user experience’ en het handhaven van de gewenste huisstijl, staan hierbij centraal.

Is de werken-bij site aan vernieuwing toe, wil je werken aan employer branding, onze multimedia designer is ervaren op dit terrein en helpt graag. Ook voor compleet nieuwe werken-bij sites combineren wij het beste van techniek, interaction design en webdesign.

Multimediale aanpak vanuit 1 systeem

Ubeeo ATS biedt directe koppelingen met Twitter en Facebook zodat je vacatures direct uit kunt zetten op social media pagina’s. Ook hebben we onze eigen Job poster gebouwd, om zo eenvoudig vacatures door te plaatsen op job boards waar je als organisatie op wilt plaatsen. We hebben koppelingen met Intermediair, Nationale Vacaturebank, IT banen, Monsterboard, CSO, Academic Transfer en NUWerk. Met slechts een paar kliks staat je vacature uit op de wervingskanalen van jouw keuze. Hiermee bespaar je een hoop tijd en verbeter je je online zichtbaarheid/vindbaarheid. Dit zal de employer brand ten goede komen! Ook monitor je in Ubeeo ATS alle traffic; via een koppeling met Google Analytics zie je direct hoe de verschillende wervingskanalen presteren.

Alle communicatie in gewenste look & feel

Met ons recruitmentsysteem kun je emails naar kandidaten gepersonaliseerd versturen. Door slechts een aantal velden in te vullen in het backoffice, stuur je iedere sollicitant een nette, persoonlijke email. In de gewenste huisstijl: helemaal in stijl met employer brand. Zo besteed je minder tijd aan de recruitmentadministratie, maar je zorgt er wel voor dat het op de sollicitant goed over komt.

Heb je een kandidatendatabase opgebouwd en wil je de contacten die erin staan warm houden? Dan is het mogelijk om geïnteresseerde kandidaten een nieuwsbrief toe te sturen. Met de nieuwsbriefmodule ben je er zeker van dat de nieuwsbrief er in elk mailprogramma’s goed uitziet. En – nog veel belangrijker –het werkt met opt-in / opt-out zodat je nieuwsbrief niet als spam gezien wordt!

Ubeeo ATS | Mobile

Ubeeo heeft ook een mobiele oplossing die aan te passen is aan de look & feel van jouw organisatie; werkend voor Android, iPhone en iPad; geschikt om vacatures te zoeken en door te sturen, maar ook om direct mobiel te solliciteren. Leuke extra features zoals locatie-bepaling en het sturen van berichten bij een nieuwe, interessante vacature maken het af. Het bijzondere aan onze mobiele oplossing, is dat sollicitanten ook daadwerkelijk kunnen solliciteren. Je kunt met een smartphone geen cv als bijlage opsturen, maar solliciteren met een social media profiel of met een cv dat via Dropbox verstuurd wordt, kan wel! Aan employer branding werken via mobiel ligt dus binnen handbereik!