Candidate Experience

Candidate Experience is het totaal van alle ervaringen die een sollicitant opdoet tijdens het sollicitatieproces; van het eerste contactmoment tot het daadwerkelijk in dienst gaan bij een organisatie. Als organisatie wil je natuurlijk een snelle en prettige candidate experience neerzetten om zo meer sollicitanten binnen te krijgen, een goede verstandhouding met je toekomstige personeel op te bouwen en er voor te zorgen dat er natuurlijk zoveel mogelijk positieve verhalen over jouw organisatie de wereld in gaan.

 

Mobiel solliciteren

We ontwerpen en ontwikkelen recruitmentsites die volledig geoptimaliseerd zijn voor mobiele telefoons. Van het zoeken naar een geschikte vacature tot aan het solliciteren op een functie met een CV vanuit Dropbox…het wordt de kandidaat gemakkelijk gemaakt.

Mobiel solliciteren

Solliciteren via social media

Ubeeo ATS geeft sollicitanten de mogelijkheid om te solliciteren met hun Facebook of LinkedIn profiel. De sollicitant hoeft alleen de gegevens in het sollicitatieformulier te controleren en kan de sollicitatie direct versturen. Snel en eenvoudig dus!

Solliciteren via social media

Kandidatenportaal

Geef sollicitanten inzicht in hun gegevens, documenten en de voortgang van hun sollicitatie(s) met een eigen kandidatenportaal. Op deze manier geef je kandidaten volledige controle hun eigen persoonlijke gegevens, wat voor zowel de kandidaat als jouw organisatie prettig is nu de nieuwe privacy wetgeving van kracht is.

Kandidaten kunnen in het kandidatenportaal tevens een of meerdere jobalerts instellen. Zodra er een vacature is die voldoet aan de wensen van de kandidaat wordt een email notificatie verstuurd aan de kandidaat.

kandidatenportaal

Sollicitatie uitnodigingen & SMS reminders

Ubeeo ATS biedt de mogelijkheid om sollicitanten een agenda uitnodiging te sturen. Kandidaten ontvangen een uitnodigingsmail en de afspraak wordt weergegeven in de agenda van de sollicitant. De sollicitant kan de afspraak bevestigen of annuleren.

Wil je er helemaal zeker van zijn dat je sollicitant op het juiste tijdstip en locatie aanwezig is voor het sollicitatiegesprek? Dan biedt Ubeeo ATS ook nog de mogelijkheid om sollicitanten -de dag voor hun sollicitatiegesprek- een herrinnering te sturen per SMS.