Vacatures vindbaar op Google

SEO proof vacatures met Ubeeo ATS

Het is belangrijk dat vacatures vindbaar zijn op Google. 70% van de beroepsbevolking begint bij Google als ze zoeken naar een baan. Daarom maakt Ubeeo ATS gebruik van technieken die ervoor zorgen dat vacatures optimaal geïndexeerd worden door Google. Met onze recruitment software ben je er dus zeker van dat je vacatures vindbaar zijn op internet.

Google moet de pagina kunnen zien

Dat Google de pagina moet kunnen vinden klinkt als een open deur, maar juist dat gaat vaak mis. Sommige Applicant Tracking Systemen (ATS) integreren de vacaturelijsten op websites door middel van zogenaamde iframes. Deze site-in-een-site techniek is goedkoop en snel te implementeren, maar heeft één groot probleem: Google en alle andere zoekmachines zien de inhoud van een iframe niet. Vacatures worden met deze techniek dus nooit geïndexeerd.

Ubeeo gebruikt een techniek waarbij de gehele webpagina wordt overgenomen, inclusief de look-and-feel. Dus geen site-in-een-site, maar één volledige pagina.

Google moet de pagina kunnen lezen

Zoekmachines moeten ‘zien’ waar de gevonden pagina over gaat, om hem goed te kunnen indexeren. Wat dat betreft werken zoekmachines niet anders dan hoe wij een artikel in de krant lezen. De informatie wordt uit de belangrijke onderdelen van de pagina gehaald zoals de titel van de pagina, de hoofdstukken en paragrafen en vetgedrukte woorden. Extra indexatiepunten worden gescoord met nette URLs met de gewenste zoekwoorden.

url

Ubeeo ATS zorgt er automatisch voor, dat de voor zoekmachines herkenbare codes voor titels, hoofdstukken, paragrafen en vetgedrukte teksten worden gebruikt. Dit maakt de vacatures die vanuit het systeem op de site geplaatst worden, gemakkelijk leesbaar zijn voor Google en andere zoekmachines.

Google moet weten dat de pagina belangrijk is

Hoe belangrijker de pagina, de hoger je hem terugvindt in Google. Hoe weet Google dat een pagina belangrijk is? Dat hangt voor een deel af van de inhoud van de tekst. Google meet hoelang bezoekers op pagina’s blijven die ze vinden via de zoekmachine. Hoe langer ze blijven, hoe relevanter de tekst is. Het hangt echter ook af van links die naar die pagina verwijzen. Hoe meer links, hoe relevanter de pagina is.

twitter-doorplaatsing

Met automatische jobtweets (links dus), rss feeds (ook links) en links op verschillende pagina’s zoals lijstjes met vacatures, zorgt Ubeeo ATS ervoor dat een vacature – zonder dat je er erg in hebt – via meerdere links onder de aandacht wordt gebracht.

Google moet weten dat de pagina er is

Sites als nu.nl worden vrijwel continu door Google gescand op nieuwe pagina’s. Zo zit ook Google boven op het nieuws. Dat geldt alleen niet voor alle sites. De meeste corporate websites worden maar één keer per week en soms zelfs maar één per maand bezocht door Google. Dat is niet zo fijn als je je vacature terug wilt vinden op Google.

Ook hier heeft Ubeeo ATS een simpele oplossing voor. Elke keer als een vacature wordt geplaatst, ververst of weggehaald, worden Google en alle andere grote zoekmachines geïnformeerd dat de inhoud van de website is veranderd. En daarmee ‘trainen’ we Google dat het belangrijk is om de site bij te houden.