Werken met talentpools

Met talentpools heb je kandidaten op voorraad!

Door het opzetten en bijhouden van talentpools, wordt het makkelijker om in de toekomst een geschikte kandidaat te vinden. Krijg je een goede open sollicitatie binnen, maar er is geen passende vacature? Zet de kandidaat in een talentpool. Je kunt verschillende pools aanmaken en kandidaten kunnen in meerdere pools zitten.

 

Kandidaten verzamelen (talentpools)

In een map of folder verzamel je kandidaten die je wilt bundelen. Dit kunnen goede open sollicitaties voor een bepaald vakgebied zijn, of cv’s van stagiaires die je later wilt benaderen voor een startersfunctie. De kandidaten zijn makkelijk te sorteren en te filteren. Heb je een kandidaat zelf beoordeeld en een opmerking toegevoegd, dan zie je jouw gekozen aanbeveling in kleur.

Kandidaten beoordelen

Mappen (folders) kunnen ook worden gebruikt om kandidaten door te sturen naar managers of selectiecommissies. Per kandidaat kan een aanbeveling worden gekozen en een opmerking worden geplaatst. Kandidaatinformatie is makkelijk te bekijken via de tabbladen ‘kandidaatgegevens’ en ‘bestanden’. Bovenaan het pop-up scherm navigeer je snel naar de volgende kandidaat.