Geen Excel meer nodig

XLGrid

Recruiters gebruiken graag Excel voor lijstjes. Daarmee hebben ze gegevens snel bij de hand, ze kunnen kolommen toevoegen en filteren en dat is over het algemeen een stuk lastiger in een ATS. Maar niet bij Ubeeo! Wij hebben alle lijsten en functionaliteiten die je kent van spreadsheets in onze recruitment software. We noemen het XLGrid, uitgesproken als Excel-Grid en je hebt daardoor echt geen Excel meer nodig!

Altijd de meest recente data

Normaal gesproken heeft een spreadsheet één groot nadeel: je moet zelf de gegevens bijhouden. Dat probleem heb je met onze XLGrid niet: de data wordt vers uit Ubeeo ATS gehaald natuurlijk, dus het is klaar om er mee te doen wat je wilt!

Gegevens wijzigingen in een lijst

Het grote voordeel van een spreadsheet is dat je gegevens snel kunt aanpassen of gegevens kan toevoegen. Om gegevens van een kandidaat aan te passen moest je voorheen het hele kandidatendossier openen. XLGrid biedt hier uitkomst. De gegevens die je in de lijst aanpast, worden direct op de juiste plek in het systeem opgeslagen.

Rijen selecteren voor bulk transacties

Het reviewen van sollicitaties kost de recruiter veel tijd. Als het al mogelijk is om kandidaten in bulk af te wijzen (meerdere tegelijk) kan dat zelden of nooit terwijl je aan het reviewen bent. In XLGrid kan dat direct. Je selecteert eenvoudig meerdere rijen terwijl je de cv’s leest en beoordeelt.

Snel sorteren

Het sorteren van gegevens in een webapplicatie is vaak een kwestie van wachten. Dit komt doordat de data opnieuw moet worden opgevraagd in het systeem, maar dan in een andere sortering. Met XLGrid wordt de data binnen de browser gesorteerd. Dat klinkt misschien een beetje technisch, maar het betekent dat de data die je op je scherm ziet, opnieuw gesorteerd wordt, zonder dat er teruggegaan wordt naar de database. Dat scheelt tijd. En je kunt bij wijze van spreken je internetverbinding verbreken en de data toch nog steeds sorteren.

grid_filter

Intelligent filteren

Filteren is een hele eenvoudige manier om van een grote lijst een kleinere, meer relevante lijst te maken. Je laat wat weg om een goede selectie te maken. Als dit al mogelijk is in een ATS, moet ook hier de data steeds opnieuw worden opgevraagd in het systeem. Ubeeo’s XLGrid filtert de data echter zonder dat dat nodig is. Maar dat is nog niet het enige. Bestaat de kolom die je wilt filteren uit getallen, dan kan je ook filteren op een getallenreeks. Bestaat de kolom uit data, dan kan je bijvoorbeeld ook filteren op een periode. En zijn de waarden in een kolom gekoppeld aan een waardelijst, dan kan je filteren op één of meerdere van die waarden.

 

Door rijen bladeren

Staan er veel rijen gegevens in je spreadsheet, dan moet je scrollen. En zit je midden in je spreadsheet, dan weet je vaak niet meer welke kolom welke data bevatte. XLGrid biedt hiervoor een handige oplossing: automatische paginering. Je ziet net zoveel rijen als er op je scherm passen. Levert een search 1.000 kandidaten op? Geen probleem. Je krijgt de eerste 20 op je pagina te zien, de rest staat op volgende pagina’s. En ook voor bladeren door de pagina’s geldt dat dit gaat zonder tussenkomst van het systeem en dus razendsnel gaat.