CV Parsing

CV parsing bespaart tijd voor sollicitant en recruiter

Cv parsing software zorgt voor het automatisch verwerken van gegevens uit een cv. Een sollicitant kan hierdoor zijn gegevens veel sneller invoeren; hij hoeft niet elk veld van het sollicitatieformulier afzonderlijk in te vullen. Ubeeo ATS heeft een parsing module.

Zowel kandidaten als recruiters besparen tijd

De data uit het cv wordt door parsing direct omgezet naar een gestructureerd kandidatenprofiel in het recruitmentsysteem. De recruiter heeft daardoor al direct veel informatie over de kandidaat in het systeem staan. Het gaat dan niet alleen om de naw informatie zoals naam, adres, woonplaats, e-mailadres, maar ook om de in het cv beschreven werkervaring, vaardigheden en bijvoorbeeld hobby’s. Cv parsing bespaart dus tijd: zowel voor de kandidaat als de recruiter!

Hoe werkt CV Parsing?

Parsing betekent ‘ontleden’ en dat is ook eigenlijk wat er gebeurt. Het parsen van een cv betekent dat de informatie die in een cv staat, wordt ontleed en daarna automatisch en op de juiste plek wordt opgeslagen in het recruitmentsysteem. Dit begrijpend lezen door het systeem -ook wel semantische analyse genoemd- wordt in Ubeeo ATS op verschillende manieren toegepast.

Slimme solliciteerknop

Wij zetten parsing software onder andere in voor onze unieke slimme solliciteerknop waarmee informatie uit een LinkedIn profiel, Facebook profiel of uit een cv-bestand automatisch wordt omgezet (geparset) naar het sollicitatieformulier. De sollicitant controleert de gegevens in het sollicitatieformulier en vult eventueel aan waar dat nodig is. Kandidaten kiezen zelf of zij gebruik maken van informatie uit LinkedIn, Facebook of van een cv. De keuzevrijheid en tijdbesparing draagt bij aan een prettige sollicitatie-ervaring.

Smart Search & Match

Onze Smart Search & Match module biedt de mogelijkheid om vacatures met kandidaten te matchen en andersom. Deze slimme matching technologie analyseert en structureert kandidaat- en vacature informatie automatisch en slaat die data gestructureerd op in de database. Dat is dus ook een vorm van cv parsing. De cv parsing software analyseert en herkent naast persoonlijke gegevens ook data over het opleidingsniveau, vroegere functietitels en vaardigheden van de kandidaat.

Gebruik van CV parsing voor het matchen van kandidatenDit zorgt ervoor dat het zoeken in de database naar kandidaten, niet meer beperkt is tot het invoeren van zoekwoorden. Nee, je kunt kandidaten matchen op basis van een hele vacaturetekst. Of een cv zoeken dat lijkt op het cv van je favoriete kandidaat! Of je zet het in om kandidaten te helpen geschikte vacatures te vinden nadat zij hun cv of profiel hebben ge-upload.

Zoeken op de traditionele manier kan uiteraard ook nog in Ubeeo ATS. Je kunt het systeem zelfs rekening laten houden met synoniemen van je zoektermen (het woord “developer” wordt dan bijvoorbeeld automatisch uitgebreid met “ontwikkelaar”, “programmeur” en “software engineer”) en met tikfouten. Zo weet je zeker dat je geen relevante informatie mist.