« Naar nieuwsoverzicht

Ubeeo Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Recruitmentsystemen: Trends in 2015?

20 januari 2015 G+ Nieuws
2015-01-20

Wij kregen onlangs bezoek van recruitmentsystemen.nl. Aan Leon Buijsman werd onder andere gevraagd welke trends hij ziet op het gebied van recruitmentsystemen in 2015. Bekijk het filmpje .

Op onze website kun je meer lezen over de integratie van Social Media Mobile, Analytics en Cloud (SMAC) waarover Leon het in het filmpje over heeft.

We zien natuurlijk wel meer ontwikkelingen om ons heen, in de vragen van onze klanten en in ons eigen product. Een paar daarvan:

Aan deze 3 punten wordt door ons al jarenlang gewerkt. Mooi om te merken dat sommige onderwerpen nu echt in de belangstelling staan. Er wordt veel geschreven over ‘big data’ en wat recruiters er mee kunnen (zie bijvoorbeeld Werf&22). Als een recruitmentsysteem goed gebruikt wordt, is er – bijv. in combinatie met Google Analytics – veel informatie uit te halen. De eerlijkheid gebiedt me echter om te zeggen dat ik verwacht dat het nog een tijd zal duren voordat dat gemeengoed wordt bij recruiters. Helaas kiezen veel recruiters de weg van de minste weerstand en begint bij iedere vacature het hele traject van voren af aan: een job posten, reacties afwachten, selecteren. De meest logische stap – zoeken in de eigen opgebouwde kandidatendatabase – wordt vaak overgeslagen. Voor mij onbegrijpelijk, maar dat komt wellicht doordat ik bij mijn eerste werkgever een soort van gedwongen werd om dat als eerste te doen… Wij gaan er bij Ubeeo in 2015 in ieder geval alles aan doen om onze klanten verder te helpen om die database makkelijk te ontsluiten en om op een overzichtelijke manier zoveel mogelijk data terug te geven waarmee recruiters hun werk kunnen verbeteren!