« Naar nieuwsoverzicht

Ubeeo Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Mobiel recruitment in kinderschoenen. Vreemd eigenlijk.

10 juli 2015 G+ Nieuws
2015-07-10

Ik las net op de site van Werf& een artikel waarin wordt gezegd dat Nederland achterloopt met mobiel recruitment. Van alle bedrijven zou maar 18% momenteel kijken naar de mogelijkheden om mobiel beter in te zetten in het wervingsproces. Jammer dat veel bedrijven het nut en belang er blijkbaar niet van inzien. Vreemd ook, want – ga jezelf maar na – je gaat er toch eigenlijk vanuit dat alles mobiel kan? Waarom wel je boodschappen doen, parkeergeld betalen, filmpjes kijken en de airco aanzetten, maar solliciteren niet?

mobile

Maar ja, hoeveel recruiters, HR medewerkers en vacaturehouders kijken eigenlijk wel eens op de eigen werken-bij site hoe zijn of haar vacature eruit ziet? Wie solliciteert wel eens op zijn eigen vacature gewoon om te ervaren hoe dat is? En of dat ook op een mobiel kan? Eerlijk gezegd denk ik dat dat er niet zoveel zijn. Misschien dat je, als je zelf merkt dat je alle kanten op moet scrollen en dan steeds niet alles kunt lezen en je echt geen cv in een bijlage kan versturen, pas beseft dat er iets moet gebeuren.

Vanaf april van dit jaar, is de mobielvriendelijkheid van een site ook een rol gaan spelen in de ranking algoritmes van Google. Dit betekent dat als een site niet geoptimaliseerd is voor mobiel, deze lager komt te staan in de zoekresultaten van Google. Het is nu dus nóg meer van belang om er voor te zorgen dat je site mobielvriendelijk is.

Een flink aantal van onze klanten heeft gelukkig gekozen voor onze mobiele oplossing. Daar solliciteer ik zelf ook zo nu dan op, om te testen natuurlijk, want ik vind mijn eigen baan nog hartstikke leuk.

Meer weten over hoe Ubeeo omgaat met de mogelijkheden voor mobiel solliciteren? En hoe je dan toch de nodige informatie van een sollicitant binnen kan krijgen? Lees hier meer of neem gerust contact met ons op.

Hier is een link naar het artikel van Werf& dat ik las: