« Naar nieuwsoverzicht

Ubeeo Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Hoe mobielvriendelijk is jouw werken-bij site?

07 april 2015 G+ Nieuws
2015-04-07

Google heeft in deze post aangegeven dat vanaf 21 april de mobielvriendelijkheid van een site een rol gaat spelen in de ranking algoritmes. Dit betekent dat als een site niet geoptimaliseerd is voor mobiel, deze lager komt te staan in de zoekresultaten van Google. Het is nu dus nóg meer van belang om er voor te zorgen dat je site mobielvriendelijk is.

Test je site

Je kunt zelf eenvoudig testen of je website mobielvriendelijk is:
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

mobielvriendelijk
Als deze groene banner verschijnt hoeft er niets te gebeuren.

niet mobielvriendelijk

Verschijnt de rode banner? Dan is het verstandig om de site mobielvriendelijk te maken. Maar hoe doe je dat?

Hoe maak je je site mobielvriendelijk?

Er zijn meerdere manieren om een site te optimaliseren voor mobiel. Zo is het mogelijk om naast de bestaande ‘desktop’site een mobiele site te lanceren. In het geval van een werken -bij site, worden de vacatures die je op je site plaatst, in een mobielvriendelijke vorm getoond. Voorbeelden hiervan zijn de mobiele werken-bij sites van Teleperformance en The Sting. Hiervoor zijn geen aanpassingen nodig aan de bestaande ‘desktop’ site.

Daarnaast is het mogelijk om een responsive site op te zetten. Hiervoor zijn wel aanpassingen nodig aan de bestaande site. Een responsive site past zich aan aan de schermgrootte van het apparaat waarmee de site bezocht wordt. Dit kun je in werking zien bij de nieuwe career site van Unit4 en bij de vacaturesite van KPN of bij onze eigen site (Ubeeo.nl). Als je het browser venster kleiner sleept, dan past de site zich aan aan de beschikbare ruimte.

Onze solliciteerknop is zowel voor responsive sites als specifieke mobiele sites beschikbaar. Deze knop zorgt er voor dat een kandidaat ook met zijn mobiel direct een sollicitatie kan starten!

Wil je weten wat Ubeeo hierin voor jouw werken-bij site kan betekenen? Lees hier meer of bel ons op 010 – 820 29 10 of stuur een mail naar info@ubeeo.nl