« Naar nieuwsoverzicht

Ubeeo Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Gratis whitepaper: Vacatures & vindbaarheid

04 augustus 2015 G+ Nieuws
2015-08-04

whitepaper_featured_image2
Weet jij of je vacatures goed vindbaar zijn op internet?
Grote kans dat je hier niet eerder bij stilgestaan hebt. Het is ons namelijk opgevallen dat veel bedrijven niet op de hoogte zijn van de verschillende zaken die komen kijken bij ‘het goed vindbaar maken van een vacature’.

In onze gratis whitepaper ‘Vacatures & vindbaarheid’ geven we je 12 tips en concrete tools om je in de juiste richting te helpen. Twee tips geven we hier alvast weg…

Tip: Zorg voor Google indexeerbare vacaturepagina’s
Om gevonden te kunnen worden door Google, is het noodzakelijk dat Google je vacaturepagina kan ‘lezen’. Een voor Google goed leesbare vacaturepagina is opgebouwd in nette html-code en beschikt over de juiste zoekwoorden. Veel bedrijven bieden hun vacatures nog regelmatig aan als een PDF-document. Een gemiste kans dus!

Gebruik je een ATS of ben je van plan om een recruitmentsysteem te gaan gebruiken? Let dan ook goed op! Sommige leveranciers van recruitment software integreren de vacaturelijsten op websites door middel van zogenaamde iframes. Deze site-in-een-site techniek is goedkoop en snel te implementeren, maar heeft één groot probleem: Google – en alle andere zoekmachines – zien de inhoud van een iframe niet. Vacatures worden met deze techniek dus nooit geïndexeerd. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een recruitment systeem!

Tip: Mobielvriendelijkheid speelt rol in Google ranking
Mobielvriendelijkheid van een site speelt sinds april 2015 ook een rol in de ranking algoritmes van Google. Dit betekent dat een site die niet geoptimaliseerd is voor mobiel, lager komt te staan in de zoekresultaten van Google. Om je vacatures goed vindbaar te maken, is het nu dus nóg meer van belang dat je site mobielvriendelijk is.

Nieuwsgierig geworden naar de andere 10 tips? We delen ze graag met je!

Download de Gratis whitepaper: Vacatures & vindbaarheid