« Naar nieuwsoverzicht

Ubeeo Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

CV parsing en handmatig invullen sollicitatieformulier populair

07 april 2016 G+ Nieuws
2016-04-07

Laatst plaatsten we een bericht over Ubeeo’s flexibele sollicitatieformulieren. Onze klanten kunnen gebruik maken van verschillende sollicitatieformulieren voor verschillende vacatures.

We helpen hier niet alleen de recruiter mee, we bieden ook flexibiliteit aan de sollicitant. Met onze solliciteerknop geven we kandidaten de keuze hoe zij willen solliciteren: een cv uploaden, informatie uit LinkedIn halen of gewoon een formulier invullen. Maar welke keuze maakt een sollicitant nu daadwerkelijk?

Kevin Vermaat, Software Developer bij Ubeeo:

“Wij waren erg benieuwd waar sollicitanten voor kiezen als zij de solliciteerknop gebruiken. Daarom zijn wij 3 maanden geleden een kleinschalig onderzoek gestart onder enkele klanten. In het eerste kwartaal 2016 zijn bij hen ruim 5000 sollicitaties binnengekomen via de solliciteerknop. Uit de eerste gegevens blijkt het gebruik van cv-parsing zeer populair te zijn onder sollicitanten (bijna 40%). Verrassend genoeg blijkt ook het handmatig invullen van het sollicitatieformulier nog veel gebruikt te worden.”

We houden het de komende maanden bij en delen de resultaten uiteraard!

solliciteer-knop2016