« Naar nieuwsoverzicht

Ubeeo Nieuws

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

Compleet en gebruiksvriendelijk: onze slimme solliteerknop

26 februari 2015 G+ Nieuws
2015-02-26

Kandidaten willen bij hun sollicitatie niet lastiggevallen worden met lange formulieren. Ze willen hun CV inladen of hun social media profiel gebruiken. Recruiters en hiring managers ontvangen daarentegen sollicitaties het liefst zo compleet en uniform mogelijk. Zij willen kandidaten kunnen vergelijken. Met uniforme sollicitaties gaat dat sneller en eerlijker.

Wij leveren al een tijdje een solliciteerknop , die kandidaten de keuze geeft hoe zijn hun sollicitatie willen doen: een CV uploaden, informatie uit LinkedIn of Facebook gebruiken of gewoon het formulier invullen.
sollicitatieknop1

Niet veel nieuws onder de zon denk je misschien. De apply-button van LinkedIn werkte toch hetzelfde en er zijn wel meer recruitmentsystemen die een soortgelijke knop bieden. Wat maakt onze knop dan bijzonder?

Hoe de sollicitatie ook binnenkomt, hij is altijd compleet

Wat de knop uniek maakt, is dat alle informatie uit het LinkedIn profiel of Facebook profiel of uit het CV wordt teruggebracht naar het formulier. De kandidaat hoeft alleen de gegevens te controleren en eventueel aan te vullen. Zo houden we solliciteren simpel en snel. Het grote voordeel voor de recruiters en hiring managers is dat zij altijd complete en uniforme sollicitaties ontvangen.

Desktop, mobiel of Facebook app? Eén manier van solliciteren!

De solliciteerknop past zich aan de omgeving aan (“adaptive”). Dit betekent dat de knop niet alleen op desktop websites werkt, maar ook op tablets en smartphones. Om documenten te kunnen uploaden op tablets en smartphones hebben we een koppeling met Dropbox toegevoegd. De solliciteerknop is dus de ideale oplossing voor websites die geoptimaliseerd zijn voor tablets en smartphones (“responsive”).

We hebben de solliciteerknop vanzelfsprekend ook geïntegreerd in onze Facebook vacature app. Hiermee bieden wij iets unieks. Waar of waarmee de kandidaat ook solliciteert, de sollicitatie ervaring blijft altijd hetzelfde.

Blijft het bij LinkedIn en Facebook?

Nee, we kunnen bijvoorbeeld ook solliciteren via Xing of Google+ in de button zetten. Tot nu toe hebben we de keuze aan de klant gegeven en zijn alleen LinkedIn en Facebook in gebruik genomen.

Overal toepasbaar

De solliciteerknop kan overal worden ingebouwd. Of het nu is op een site die via onze software draait of via een eigen content management systeem. Of het een werkenbij-site betreft of een vacaturelijst op het intranet. Of je de knop gebruikt voor sollicitaties op vacatures of voor registraties voor evenementen. Alles wat er voor nodig is, is een klein stukje code.

Is je bedrijfswebsite gebouwd in WordPress? Dan kan het nog eenvoudiger. Dan hoef je alleen de Ubeeo WordPress plugin t installeren. Via de plugin worden vacatures ingelezen en wordt de solliciteerknop automatisch ingesteld.