Hireserve heet vanaf nu ubeeo lees meer

Cloud

Altijd en overal toegang tot je eigen data

Ubeeo biedt het recruitmentsysteem Ubeeo ATS als dienst via een cloud infrastructuur. Werken vanuit de cloud heeft als voordeel dat je als gebruiker niet verantwoordelijk bent voor de IT infrastructuur. Het beheer wordt verzorgd, centraal beveiligd en upgrades worden automatisch uitgevoerd. Is er meer of minder computerkracht nodig, dan kan dat relatief eenvoudig worden aangepast. Werken vanuit een cloud is dus ontlastend, kostenbesparend en flexibel.

Wat is cloud?

Voor een gebruiker werkt de cloud (Nederlands: wolk) ongeveer hetzelfde als elektriciteit: Bij elektriciteit stop je een stekker in het stopcontact en je krijgt het. Bij de cloud ga je het internet op en krijg je toegang tot hardware, software en gegevens. Je hoeft als gebruiker in principe niet te weten op hoeveel of welke computers de software draait of waar die computers precies staan.

Binnen de cloud kan weer onderscheid worden gemaakt tussen aanbieders van de IT infrastructuur (cloud infrastructuur) en software (cloud applicaties). In de infrastructuur staan de servers, netwerken, opslagcapaciteit en andere infrastructuur. Cloudapplicaties zijn software oplossingen die worden aangeboden “via de cloud”. Cloudapplicaties zijn beter bekend onder de naam “software-as-a-service” of “SaaS”.

Ubeeo en de cloud

Ubeeo biedt het recruitmentsysteem Ubeeo ATS als dienst via een cloud-infrastructuur. Wij concentreren ons 100% op het bouwen en beheren van onze recruitment software. De infrastructuur kopen wij sinds 2011 in via Interoute. Onze software draait in hun datacenter in Amsterdam.

Interoute is door Gartner aangewezen als ‘Leader” in het Magic Quadrant for Cloud Enabled Managed Hosting. Om leader te zijn, moet je hebben bewezen dat je een stabiele partij in het desbetreffende marktsegment bent. Daarnaast onderscheiden leaders zich doordat zij regelmatig innoveren op basis van hun bestaande producten.

cloud

Beschikbaarheid

Ubeeo neemt veel voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de software altijd beschikbaar is. Er blijven echter altijd zaken die tot systeemuitval kunnen leiden, waarop wij geen invloed hebben. In geval van systeemuitval wordt een stappenplan gevolgd om de dienst zo snel mogelijk weer operationeel te hebben.

De hele infrastructuur (hardware, software, netwerk) is zo ingericht (hardware redundancy, twee stroomvoorzieningen en twee noodstroomvoorzieningen binnen een fault tolerant cluster met automatische fall-over), dat Ubeeo ATS bij een eventueel hardware defect door blijft draaien. Alle dataopslag vindt plaats op een beheerde SAN-omgeving met gemirrorde disks (RAID-5). Dagelijks worden complete backups op tape gemaakt van de web- en database-server. De back-ups worden op een co-locatie opgeslagen. Op deze co-locatie draait ook een schaduwomgeving.

 

Beveiliging

Op hardwaregebied zijn alle middelen ingezet om onrechtmatige, onregelmatige en doeloverstijgende acties te blokkeren. De database- en webserver zijn fysiek gescheiden en worden beiden beschermd door een firewall.

Ubeeo ATS is een 100% Oracle applicatie. Er wordt geen gebruik gemaakt van zogenaamde shell-programmatuur. Oracle’s Critical Patch Updates (CPU) worden eens per kwartaal geïmplementeerd.

Om het recruitmentsysteem zelf veilig te houden, wordt de software geschreven volgens een vast protocol. Dit protocol is opgesteld en wordt regelmatig gecheckt op OWASP top-10 internetbedreigingen. Deze check doen we zelf, maar we worden ook regelmatig getest door externe bureaus.

 

Performance

De performance van het systeem wordt continu gevolgd. Transacties worden ingedeeld in drie klassen. Meer dan 60 seconden, meer dan 20 seconden en minder dan 20 seconden. Alle transacties die meer dan 20 seconden duren, worden geanalyseerd waarna de oorzaak van de vertraging wordt weggenomen.