« Naar blogoverzicht

Ubeeo Blog

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

ISO, AVG en security: veilige recruitment

G+ Blog


Veilige recruitment vraagt om krachtige maatregelen, nu online dreigingen toenemen en steeds geavanceerder worden. En nu de regelgeving rondom privacy en beveiliging strikter wordt. Hoe ga je daar als recruiter mee om en welke oplossingen zijn er beschikbaar om de veiligheid te garanderen?

Belangrijke thema’s zijn bijvoorbeeld ISO, de AVG en security in meer brede zin. Waar moet je rekening mee houden en hoe zijn we daar bij Ubeeo mee bezig? We geven drie duidelijke voorbeelden.

Veilige recruitment: waar moet je aan denken?

Benieuwd wat we bij Ubeeo doen om de veiligheid van recruitment te garanderen? We doen natuurlijk veel meer, maar zijn in ieder geval bezig met:

 • ISO 27001-certificering
 • AVG-ondersteuning
 • Security: tegen ransomware

1. ISO 27001-certificering

Data is waar het allemaal om draait, en dat is bij ons niet anders. De focus op uitstekende informatiebeveiliging en data-veiligheid hebben we al veel langer, al is dat voor de buitenwereld weinig waard zonder een officiële certificering.

Al in 2019 besloten we daarom een ISO-certificering aan te vragen. Inmiddels beschikken we over de ISO 27001:2013-certificering. Dat betekent dat we de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van onze informatiebeveiliging en data kunnen garanderen.

Jouw informatie is 100% veilig, omdat wij daar op een zorgvuldige manier mee omgaan. Onze systemen voldoen aan de belangrijke eisen, zodat je kunt vertrouwen op volledige integriteit en beschikbaarheid, net als de belangrijke vertrouwelijkheid voor de data die we verzamelen. Ondertussen is onze recruitment software nog net zo simpel in gebruik, uitermate flexibel en biedt het maximale connectiviteit. De ISO-norm staat centraal in alles wat we doen, om jou de garantie te bieden op veilige recruitment.

2. AVG-ondersteuning

Met jouw recruitment wil je natuurlijk voldoen aan de richtlijnen van de AVG (GDPR). Belangrijk op het gebied van privacy, zowel voor onze als voor jouw organisatie. En interessant in de wereld van recruitment, waarin het jarenlang gebruikelijk was om zoveel mogelijk data te verzamelen. En die zo lang mogelijk te bewaren, zonder dat precies duidelijk was wie er naar keek en wat er mee gebeurde.

Met de komst van de AVG is ook de recruitment-wereld veranderd. Tenminste, als het aan ons ligt. Wij ondersteunen jou bij het voldoen aan de belangrijke richtlijnen. Om netjes om te gaan met privacygevoelige data, zonder dat het je hoeft te beperken in de mogelijkheden.

Benieuwd wat we doen? Het gaat bijvoorbeeld om:

 • Bewaartermijn op het sollicitatieformulier
  Kandidaten hebben het recht om zelf aan te geven of hun gegevens bewaard mogen worden, en gedurende welke termijn. Met een duidelijke keuze op het sollicitatieformulier ontvang je daarvoor de belangrijke toestemming.
 • Automatisch anonimiseren en verwijderen
  Na de bewaartermijn is het belangrijk om kandidaatsgegevens te anonimiseren en verwijderen. Dankzij automatisering daarvan heb je er geen omkijken naar en kan dit er niet bij inschieten.
 • Behoud van informatie voor Analytics
  De aantallen en statussen in een sollicitatieproces zijn heel interessant voor Analytics. Met twee jaar behoud van die informatie heb je het inzicht dat belangrijk is om betere beslissingen te nemen.
 • E-mail met vraag om toestemming
  Toestemming aan een kandidaat vragen voor een zogenaamde backoffice-sollicitatie? Dat kan met een daarvoor speciaal ontworpen e-mail volgens de richtlijnen van de AVG.

3. Security: tegen ransomware

Het is tenslotte belangrijk om je bewust te zijn van de online dreigingen waar iedere organisatie mee te maken heeft. Bijvoorbeeld om ransomware te voorkomen, verpakt in (nep)sollicitaties. Een geavanceerde manier van internetcriminelen om data en systemen te gijzelen, waardoor de complete bedrijfsvoering stil kan komen te liggen.

Hoe herken je zo’n en wat kun je doen om te voorkomen dat je daar slachtoffer van wordt? We geven je een aantal handige tips en kunnen je daar natuurlijk persoonlijk bij begeleiden. Belangrijk, om digitale problemen buiten de deur te houden.

Tip: het Ubeeo ATS opent de meeste CV’s in een preview-modus. Het is een HTML-versie van het document, waardoor het niet nodig is om het daadwerkelijke bestand te openen. Dat voorkomt dat eventuele ransomware kans krijgt jouw data of systemen aan te tasten.

Veiligheid voorop bij Ubeeo

Er is wat ons betreft weinig zo belangrijk als veilige recruitment. Volgens de belangrijke ISO-normen en op basis van de richtlijnen van de AVG. Waar we onze klanten graag mee helpen en waar we zelf iedere dag mee bezig zijn. Net als met security-oplossingen, om problemen te voorkomen en een zo veilig mogelijk ATS te ontwikkelen.

Benieuwd hoe we dat doen en welke voordelen dit jouw organisatie te bieden heeft? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.