« Naar blogoverzicht

Ubeeo Blog

Het laatste nieuws & onze visie op online recruitment

10 onmisbare recruitment trends voor 2020

G+ Blog

 

We lopen liever voorop dan achteraan. Dat geldt voor ons, net als voor recruiters bij grote organisaties die we regelmatig spreken. Met kennis van de laatste trends, in dit geval voor 2020. Recruitment trends, waarmee je jouw kandidaten op de juiste manier benadert en aantrekt.

Het gaat om technologie, om jouw kandidaten en belangrijke innovaties om de beiden bij elkaar te brengen. Daar zijn we bij Ubeeo dagelijks druk mee bezig, dus daar doen we graag een boekje over open.

Recruitment trends voor 2020

Benieuwd naar de recruitment trends voor 2020? We hebben ze voor je ingedeeld in drie duidelijke thema’s:

  • Geweldige technologie
  • De kandidaat centraal
  • Integratie door innovatie

Geweldige technologie

Wij houden van technologie. Van geweldige technologie, die robuust in elkaar steekt dankzij bijvoorbeeld 1) beveiliging op het hoogste niveau. Waarin de zwakste schakel het totale beveiligingsniveau bepaalt. Je werkt binnen recruitment met privacy-gevoelige gegevens, dus voorkom dat die op straat komen te liggen of dat hackers er toegang toe krijgen. Gebruik niet steeds hetzelfde wachtwoord en zorg voor een beveiligde verbinding door gebruik te maken van een SSL-certificaat (HTTPS). Doe dit voor zowel de Werken-Bij-site als het ATS.

Tip: weten of jouw recruitmentsysteem echt veilig is? Check de server van jouw leverancier bij SSLLabs.

Andersom heeft technologie heel slimme mogelijkheden te bieden, zoals 2) geavanceerde matching. Om te voorkomen dat je twee zoekwoorden intypt en geen CV’s vindt. Dus concludeert dat er geen geschikte kandidaat beschikbaar is. Terwijl het eigenlijk gaat om technologie die niet anticipeert op wat je bedoelt. Met CV-parsing en data uit LinkedIn-profielen heb je snel alle informatie beschikbaar over opleidingen, werkervaringen en skills. Op basis van meer dan letterlijke zoekwoorden, zodat de technologie daadwerkelijk met je meedenkt.

Geweldige technologie werkt bovendien 3) intuïtief, zodat je daar eigenlijk geen handleiding meer bij nodig hebt. Geschikt voor recruiters én de managers, omdat iedere gebruiker alleen ziet wat voor hem of haar relevant is. Met duidelijke (en vooral korte) menu’s. En sheets zoals in Excel, waarvan iedereen begrijpt hoe je die filtert, sorteert of hoe je er kolommen aan toevoegt.

Tip: Outlook koppelen aan het ATS? Ubeeo koppelt met Cronify, zodat je daar eenvoudig en intuïtief gebruik van maakt.

Uiteraard is het moderne ATS in 2020 4) beschikbaar via tablets en smartphones. Geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, dankzij mobiele navigatie en hetzelfde gebruiksgemak als op een desktop of laptop. Om CV’s niet meer uit te hoeven printen, maar gewoon op een tablet bij de hand te houden.

En wil je graag nog een stap verder? Met een ATS Chatbot stap je letterlijk de toekomst binnen. Iets waar we hard aan werken, om die op allerlei manieren beschikbaar te maken. Zodat jij kunt vertrouwen op geweldige technologie.

 

De kandidaat centraal

Kandidaten gebruiken social media voor hun persoonlijke berichten. En om naar een nieuwe baan te vinden. 5) zichtbaarheid op social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter is belangrijk om je te presenteren als potentiële werkgever. Dat vraagt om een sterke koppeling tussen het ATS en de verschillende social media-kanalen. Een belangrijke recruitment trend voor 2020, waarbij een share- of like-button slechts geldt als de belangrijke basis.

Jouw kandidaten wil je het vooral zo makkelijk mogelijk maken, door ze de beste online ervaring aan te bieden. Bied 6) ultiem gebruiksgemak, bijvoorbeeld door te voorkomen dat kandidaten zich eerst moeten registreren voordat ze kunnen solliciteren. Of door mobile mogelijkheden te bieden, mét een CV-upload. Of via LinkedIn en Facebook, met daarin meteen de informatie die de kandidaat met je wil delen.

De recruitment trend om 7) mobiel te solliciteren lijkt niet meer om te draaien. Op een smartphone en op een tablet, twee kanalen die we hiermee combineren. Bedoeld voor de meer dan 40% van het verkeer naar Werken Bij-sites die afkomstig is van mobiele apparaten. Snel, overzichtelijk en met de look&feel die je ook op een desktop of laptop aanbiedt aan nieuwe kandidaten. Met alle informatie die je graag wilt ontvangen.

Integratie door innovatie

Hoe verhoog je het gebruiksgemak én bespaar je kostbare tijd? Dankzij 8) koppelingen met de ‘best of breed’. Een koppeling met test- en assessmentbureaus, videointerview-tools, jobboards en bijvoorbeeld Unit4 Business World, RAET Youforce, SAP, Oracle Peoplesoft en ADP maakt SingleSign-On oplossingen en slim toegangsbeheer mogelijk. Met hoogwaardige beveiliging, zodat we twee van de recruitment trends voor 2020 met elkaar kunnen combineren.

Verdere integratie is mogelijk tussen bijvoorbeeld het 9) ATS en de Werken Bij-site. Vanuit een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS). In gangbare formaten zoals JSON, XML en RSS of dankzij een koppeling met WordPress dankzij de beschikbare plugin.

En zeker weten dat je de juiste data verzamelt en die goed kunt analyseren? Big Data is booming, ook binnen de recruitment trends. Dankzij een koppeling met 10) Recruitment Analytics krijg je inzicht in de effectiviteit van wervingskanalen die je gebruikt. Met glasheldere rapportages en duidelijke aanbevelingen in grafieken en tabellen.

Recruitment trends: Ubeeo

Benieuwd naar meer achtergrond bij de recruitment trends voor 2020 of aan de slag met een innovatief ATS? Bij Ubeeo vertellen we je er graag meer over. Voor een oplossing met geweldige technologie, waarin de kandidaat centraal staat en waarbij we met innovatie zorgen voor slimme integraties. Neem contact met ons op, we horen graag van je.